kita

Vinalia Rustica renginys svetingumo komplekse Monte Pacis

08:00





Buvo be galo malonu apsilankyti rugsėjo 11 dieną svetingumo komplekse "Monte Pacis" vykusiame "Vinalia rustica" renginyje. Čia savo vynus, midų, sūrius pristatė: vyno importuotojai "Amka", "Eugesta","Filipopolis", "Vyno guru", gamintojai „Gintaro Sino vynas“, „Sakiškių alus“, „Sušvės midus“, „Gerėja sūris“, „Obuolių namai“. Kelios akimirkos iš vakaro ir man labiausiai patikę gėrimai. Panaudotos mano ir Justo Samaliaus nuotraukos.





 Monte Pacyje patiekiami vynai. Taip pat ir kunigų vynas.

 Puikūs sūriai "Gerėja". Jų šeštadienį galima įsigyti prie Kauno pilies. Sūris su melsvu pelėsiu patiko labiausiai! Daugiau apie juos, kaip įsigyti jų interneto svetainėje.
 Sakiškių alus ruošia tikrai įdomius skonių derinius. Labiausiai patikęs - su avietėmis ir Himalajų druska. Limituota partija, tad, jei mėgstate alų, ieškokite Sakiškių alaus specializuotose parduotuvėse.
 Vyno guru teikia vyno pristatymo paslaugą į namus. Jei mėgstate lengvą baltą - šio būtinai turite paragauti. Šiuo metu galioja akcija - perkant du butelius vyno, pristatymas nemokamas ;)
 Nepamenu kada paskutinį kartą ragavau vermuto. Nustebino puikus skonis. Vienas labiausiai vertinamų ir populiariausių ispaniškų vermutų - raudonas "Yzaguirre" Reserva net 12 mėnesių brandintas ąžuolo talpose. Gali būti tiekiamas vietoje deserto.
 Puikus Prosecco tiekiamas tik geriausiuose restoranuose.
 Niekad negalvojau, kad sausas vynas gali būti toks puikus. Aromatų ir skonių bomba. Montalto Collezione di Famiglia Bianco Passivento. Šis vynas gaminamas iš vytintų vynuogių. Tai brangus ir ilgas procesas, italų vadinamas appassimento. Vynuogės vytinamos specialiose patalpose ir kas 20 dienų rūšiuojamos - taip iki sausio pabaigos prarandama apie 40% surinkto derliaus. Vynuogės spaudžiamos šalčiausiais metų mėnesiais, naudojant volinį vyno presą. Po fermentacijos vynas perpilamas į ąžuolo statines brandimui, kuriose vynas įgyja turtingą skonį bei aromatą. Platina Filipopolis. O šiam jų darbuotojui reikia kabinti medalį - pasakoja aiškiai ir įdomiai.
 Gintaro Sino obuolių ledo vynas - vakaro žymiausias. Jo būtina paragauti - puikus lietuvių darbas. Ledo vynas gaminamas iš gerai sunokusių, rankomis skintų obuolių. Sultys spaudžiamos žiemą ir laikomos šaltyje kelias savaites. Išvarvintos sultys ilgai fermentuojamos žemoje temperatūroje, taip išsaugant subtilų obuolių aromatą. Tai gerai subalansuotas, šilkinio švelnumo, elegantiško skonio vynas, dažnai vadinamas „skystuoju auksu“- ypatingai turtingas ir kvapnus, primenantis egzotinių baltų vaisių, migdolų, medaus aromatus. Rekomenduojamas prie pelėsinio sūrio, konditerijos gaminių, tinka ir kaip aperityvas, ir kaip puikus desertas. Tai būtų puiki dovana bet kokia proga.
 Beje labai patiko ir juodųjų serbentų. Galima įsigyti jų internetinėje parduotuvėje (su puikiomis dovanų dėžutėmis). Gintaro Sino vynai
 „Pommery“ – elitinis prancūziškas šampanas, sukurtas moters. Su itin švelnia puta, nepakartojamu skoniu, pripildytu ryškiomis vaisių natomis ir puikia kokybe. Briutas - be pridėto cukraus. Vynuogės: Pinot Noir, Meuniers, Chardonnay. Šampanas pagamintas iš 2/3 Pinot Noir ir Meuniers bei 1/3 Chardonnay vynuogių, išaugintų Champagne regione.

Vakaro metu ragavome puikią Ernesto Viršilo vakarienę. Traškios krevetės su wakame salotomis ir agurkų granite. Trijų rūšių kiauliena (papilvė tirpo burnoje). Kuprė marinuota meduje. Pažaislio obuolių obuolienė su kreminiu sūriu. Visus patiekalus papildė Gintaro Sino vynai.
Renginio dalyviai taip pat turėjo galimybę pasimokyti šokti Sirtaki bei išbandyti vynuogių trypimą kopjomis. Stalus puošė Studija Si 888 meistrai.
Ačiū visiems dalyviams ir organizatoriams už puikų vakarą!



 

You Might Also Like

2 comments

  1. Ir aš ten buvau, alų, midų gėriau. Iš tikro tai ne - ragavau vyną, ir Montalto Collezione di Famiglia Bianco Passivento man tai ppat buvo super! O E. Viršilo degustacinė vakarienė buvo 10 balų! Kitą dieną grįžom, tikėdamiesi vėl paskanauti to fantastiško obuolių košės ir lietuviško sūrio kremo deserto, bet gaila, jis buvo skirtas tik tam vakarui. O kaip verta jį įtraukti į Monte Pacis meniu, oi kaip verta! :)

    AtsakytiPanaikinti