kita

Gaminame namuose - mano knyga

13:08

Jei kada kas klausdavo, ar svajoju atidaryti restoraną - visad sakydavau ne. Darbas virtuvėje nematant žmonių - ne man. Visada sakiau, kad noriu išleisti savo receptų knygą.
Kaupiausi šiam įrašui ilgai. Nors apie tai, kad bus knyga žinojau jau pernai (darbus pradėjau anksti), nenorėjau girtis, nes "o kas,jei nepavyks?". Jei bus nuspręsta, kad mano siūlymas nėra tinkamas arba, kad knyga nebus aktuali, nes kažkas jau anksčiau parašė panašią. Na, bet šiandien visos baimės jau praeityje, o knyga mano rankose.
Nuostabus jausmas laikyti savo kūrinį, versti lapus ir prisiminti kiekvieną patiekalą, kiekvieną eilutę kurią užrašei, beveik užuosti kvapus ir prisiminti skonius.
Kaip subrendau šiai įdėjai? 2014 metų sausį dalyvavau Young Business Leaders seminare. Ten mokėmės pažinti žmones, išgryninti savo tikslus, sužinojome apie save. Viena paskutiniųjų užduočių - įrašyti svajonę ir jos įgyvendinimo terminą bei eigą. Taip svajonė tapo ne tik menamu planu "kada nors", o konkrečia sau išsikelta užduotimi. Ir tai nuostabu - turint užduot,į į ją žiūri atsakingiau ir stengiesi dėl jos įgyvendinimo (o to dažnai nedarome su svajonėmis, nes jos atrodo per tolimos).
Anksčiau galvojau, kad rašyti receptų knygą daug lengviau - juk yra ingredientai, yra eiga, reikia tik tiksliai viską pateikti. Na ir dar žinoma nuotraukos. Pradėjus apima euforija, po kurio laiko ji truputį atslūgsta, o pabaigoje imi nekantrauti, kada jau bus rezultatas. Tai ilga kelionė, kurios metu tikra pasitikrini daug savo aspektų.
Pasižiūrėjusi pati stebiuosi - nuo praėjusių metų vasaros, kai darbai su knyga įsisuko sugebėjau parašyti ir ją ir magistro darbą, visą laiką dirbau, bei radau laiko asmeniniam gyvenimui. Galiu sau drąsiai rašyti pliusą, kad šiame gyvenime nėra nieko neįmanomo :) . Žinoma buvo ir nesėkmių, ir sunkių dienų, kai mūza apleisdavo, bet tikrai žinojau, kur einu ir dėl ko tai darau.
Esu labai dėkinga Julei, Skirmantei ir Beatai už palaikymą (o Julei už superpozityvą ir pagalbą TĄ skanų savaitgalį). Ramintai ir Rimai už globą nuo knygos pradžios iki pabaigos. Ačiū tiems, kurie tikėjo ir vis paklausdavo "o kada jau??".
Taigi mano knyga jau po truputį keliauja po Lietuvą - smagu pamatyti nuotraukas komentaruose, dar labiau laukiu atsiliepimų.
Tikiu, kad ir virtuvės naujokas ir jau ne pirmą mėnesį ten besisukantis ras joje kažką naujo.
O didžiausias džiaugsmas, jei ši knyga kažką paskatins gaminti, atrasti ir kurti virtuvėje :).
Tad, skanių atradimų, o jei turėsite klausimų/komentarų arba jei norėsite pasidžiaugti rezultatu - mano el.paštas gpmagija[et]gmail.com :) o aš jau netrukus vėl paskelbsiu naujų receptų ;)

Knygą jau galima įsigyti knygos.lt 
Trumpa peržiūra ČIA

Indrė



You Might Also Like

14 comments

  1. Sveikinu ir žaviuosi! Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokia nuostabi žinia, sveikinu! Žinau, kaip sunku rašyti knygas, ir labai džiaugiuosi, kad sėkmingai įgyvendinai savo idėją.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super, sveikinu, nes esi to verta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, sveikinimai! Ir, be abejo, labai džiaugiuos galėjusi nors šiuo tuo prisidėt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū tau už tą puikų savaitgalį ir moralinę paramą bei paskatinimus. Ačiū už sveikinimus :)

      Panaikinti
  5. Labai puikios žinios. Sveikinimai! Sėkmės ir toliau kūryboje bei virtuvėje!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikintina, kad pasirodo vis daugiau lietuviu autoriu (ir ne sefu profesionalu) knygu. Nera paprasta isleisti knyga, turi buti pilnas, prisipildes kazkuo, ka perteiksi ant popieriaus, ir pilnas tikejimo, gero ikvepimo, kad galu gale ta knyga bus kazkam naudinga. O sioje knygoje suzavi receptu, patiekalu, naudojamu produktu ir reikiamo darbo siems patiekalams paruosti paprastumas. Dziugu, kad receptai nenukopijuoti nuo kazko (pvz. nuo J.Oliverio, kaip kazkas daro). Aciu uz knyga, ja isigijau, is jos gaminu. Linkiu nauju pasiekimu sioje srityje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, ačiū už gražius žodžius. Jie tikrai įkvepia nesustoti ir judėti pirmyn. Praskaidrinot nuotaiką ne mažiau savaitei :)

      Panaikinti