makaronai

Makaronai su artišokų ir avokadų padažu

10:16

Nuo renginio praėjo beveik dvi savaitės ir pagaliau susikaupiau sudėti mintis. Beje - jei esate itin prieš įrašus, kuriuose minimas vienas ar kitas prekės ženklas - toliau neskaitykite ;) .
Blogerių pasaulyje nuolat verda kalbos galima ar negalima, ar visi bendrai ar atskirai turi siūlyti vienokias ar kitokias sąlygas, gavus pasiūlymą išbandyti ir pristatyti prekes ar paslaugas. Manau vienybės čia niekad nebus - yra tokių, kurie nori tiesiog išbandyti ir pasidalinti. Yra tokių, kurie bando iš to gyventi ir tai jiems sekasi. Kokie įrašai mano blog'e? Tokių produktų, kuriuos naudoju pati ir nebijau rekomenduoti. Maggi ne išimtis. Tai ne pirmas jų naujo produkto pristatymo renginys ir visad smagu matyti, kaip produktai tobulėja. 
Gegužės 15 d. rinkomės Beatos studijoje, kur su šefu Gian Luca Demarco kalbėjomės apie italų virtuvės madas, kaip ji modernėja, atranda naujas formas ir skonius. Vėliau gaminome šokoladinį al fredo, dviejų rūšių salotas bei naminę lazaniją. Apie šiuos receptus nepasakosiu - dirbant kartu su šefu gausus mūsų būrys paruošė nuostabią vakarienę. Kiekvienas dalyvis namuose buvo pakviestas išbandyti naujus, natūralius Maggi prieskonių mišinius ir pasigaminti makaronus su artišokų ir avokadų padažu.
 Tai buvo pirmas kartas, kai namie ruošiau artišokus.Šiek tiek baugino, kad nebus skanu arba, kad paliksiu per daug sumedėjusios dalies ir viskas bus nevalgoma. Tačiau viskas pavyko puikiai.
Vienas akcentas, kurį paminėjo Gian Luca, kad prieskonius, net ir džiovintus, galima naudoti dviem būdais. Jei subersite juos į karštą aliejų - aromatas bus intensyvesnis (tik neleiskite sudegti), o jei mėgstate švelnesnius patiekalus - berkite gaminimo pabaigoje. Beje šefas minėjo, kad kai kurios močiutės gamindamos suberia visą pakelį prieskonių į ~ pusę kilogramo mėsos ar kito patiekalo ir skundžiasi, kad neįmanoma valgyti. Vienai porcijai rekomenduojama 5,5 g. Jei pažįstate, kam taip nutiko, rekomenduokite dėti mažiau, nes prieskoniai tikrai skalsūs ir aromatingi.
 3-4 porcijoms reikės:
Padažui:
2 artišokų
žiupsnio Persilado (naudojau Maggi)
alyvuogių aliejaus
1 rozmarino šakelės

2 raudonųjų svogūnų
6 skiltelių česnako
130 g juodųjų alyvuogių
1 šakelė rozmarino
žiupsnio Persilado (naudojau Maggi)
2 sunokusių avokadų

300 g tamsių makaronų linguine

Pagardinimui:
200 g vyšninių pomidorų
200 g pievagrybių
aliejaus
žiupsnio Persilado (naudojau Maggi)
40 g kietojo sūrio
40 g graikinių riešutų
žaliosios citrinos

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Nupjaukite artišokų viršūnėlę, nulupkite 2-3 eiles sumedėjusių lapelių. Nupjaukite dalį koto. Virtuvinėmis žirklėmis nukirpkite viršūnes sumedėjusių lapelių. Perpjaukite artišoką į 4 dalis. Sudėkit į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite Persiladu ir rozmarinu. Kepkite orkaitėje 20-25 min. Aš prieš ruošdama pasižiūrėjau šį video, kad būtų aiškiau.
Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su aliejumi ir kepkite, kad šiek tiek parustų. Alyvuoges susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite rozmarinais ir Persiladu.
Avokadus perpjaukite pusiau, išskobkite šaukštu minkštimą. Sumaišykite su svogūnų-alyvuogių mase.
Perpjaukite pomidorus ir pievagrybius pusiau. Kepkite toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte alyvuoges ir svogūnus su šlakeliu aliejaus. Pagardinkite trupučiu Persilado.
Kai artišokas jau iškepė leiskite jam šiek tiek atvėsti. Plėškite po vieną lapelį, peliu nubraukite minkštają dalį į avokadų padažą. Nedėkite gėlės lapelių iš vidurio, tačiau išskobkite kotelio minkštimą. Sumaišykite.
Virkite makaronus (mano buvo ploni, tad užtruko 5 minutes). Išvirus jiems - nusemkite pusę puodelio krakmolingo jų vandens. Nukoškite. Sumaišykite makaronus su avokadų padažu, jei reikia įpilkite šiek tiek nuoviro, kad padažas būtų tinkamos konsistencijos. Tiekite į lėkštes, pagardinkite keptais pomidorais ir pievagrybiais, papuoškite graikiniais riešutais ir kietuoju sūriu, kiekvienam padėkite po skiltelę žaliosios citrinos.

Skanaus :)
Pagal Gian Luca Demarco
 Buvo labai smagu susitikti matytus veidus (Giedrę) , susipažinti su naujais žmonėmis (ačiū Maisto kelionės - taip greitai Vilnius-Kaunas, dar nesu grįžusi :) ).
 Maggi naujoje linijoje siūlo 5 rūšių paprastus prieskonių mišinius: tokius, kokius galite, jei norite susimaišyti namie. Tačiau jei neturite tam laiko ar noro ieškoti atskirų prieskonių - jums tikrai pagelbės šie mišiniai. Renginio su šefu metu išbandėme skirtus maltai mėsai (naudojome lazanijai), namie jau išmėginau bulvės ir vištienai (puikiai tinka, nenuobodus skonis). Liko neišbandyti kiaulienai, tačiau ir jų eilė ateis.

You Might Also Like

0 comments