nesaldūs pyragai

Kyšas (Quiche) su pomidorais ir gražgarstėmis

09:00

Labai mėgstu kyšus/kipšus/quiche. Tai turbūt vienas geriausių kepinių neštis į darbą. O ir variacijas gali keisti kas kartą pagal šaldytuvo turinį. Ir šis gimė panašiai - peržvelgiau lentynas bei žinojau, kad būtinai reikia tikslingai panaudoti vienintelį užaugusį pomidoriuką. Taip ir gimė mintis paruošti kyšą su pomidorais.

Kad kyšas visad gautųsi tešlos krepšelį rekomenduojama iš anksto apkepti. Jei įdaras bus labai skystas jis gali neleisti tešlai iškepti (ypač jei ruošite kyšą ne su trapia tešla, o pvz. su sluoksniuota bemiele. Bent aš ja kyšams nepasitikiu). Tešlą paįvairinsite skirtingais prieskoniais ar miltais.
Geras derinys rišančiajam sluoksniui: 28 cm skardai naudoju 3 kiaušinius, 100g grietinės/grietinėlės/natūralaus jogurto, prieskonių bei apie 50-80g sūrio. Sūris tiks įvairus: kietasis, įprastas fermentinis, fetos, rikotos, mascarponės. Jei naudoju sūrį, kurio gamyboje buvo naudojama druska - rišantįjį sluoksnį sūdau saikingai.

28cm skarda (4-6 porcijos):
Tešlai:

200g/250ml rupių kvietinių miltų
žiupsnis druskos
90g šalto sviesto
1 didelis kiaušinis
2 valg. š. vandens

Įdarui:2 slyviniai pomidorai
sauja gražgarsčių
16 vytintos dešros traškučių arba plonai pjaustytos vytintos dešros gabalėlių
3 kiaušiniai
60g tarkuoto kietojo sūrio
30ml liesos grietinėlės
70g liesos grietinės
sauja šviežių bazilikų
saujelė šviežių raudonėlių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir užminkykite lipnią tešlą. Ją dėkite į sviestu pateptą ir pamiltuotą kyšo formą ir ištampykite į kraštus. Įdėkite į kamerą, kad atšaltų, kol ruošite įdarą.
Pomirodus perpjaukite pusiau, tada dar per pusę ir dar, kad gautumėte 16 skiltelių.
Bazilikus ir raudonėlį susmulkinkite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite žoleles, supilkite grietinėlę ir grietinę, suberkite sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Atšaldytą tešlą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių. Tuomet ant pagrindo išdėliokite pomidorų skilteles, jų tarpuose išdėliokite gražgarsčių lapelius ir vytintą dešrą. Užpilkite kiaušinių ir sūrio mišiniu.
Kepkite 20-25 minutes, kol viršus ims vos vos ruduodi.
Tiekite šiltą ar šaltą su salotomis.

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments