pagardas

Saldžiųjų bulvių humusas

08:00

 Nesijaučiu alaus žinove. Greičiau mėgėja tokio, kuris atitinka mano skonį. Kai Vilniaus alus pasiūlė išbandyti jų naują tamsų, nefiltruotą kvietinį alų - nedvejodama sutikau.
 Tamsų alų mėgstų, tačiau kvietinio nelabai, tad buvo labai smalsu paragauti.
Nutiko taip, kad eidama su alum sutikau buvusią kambariokę - irgi beveik tokią pat ekspertę, kaip ir aš, kadangi kartu lankėmės alaus degustavimo pamokoje. Malonaus skonio, ne per kartus, su švelnia aksomine puta, kuri gan greitai dingsta. Malonaus aromato. Patiks, jei mėgstate nekartų, malonų alų.
 Kadangi esu humuso mėgėja (ir labai panikavau, kai artimiausioje didelėje parduotuvėje nepavyko rasti avinžirnių), siūlau ir prie šio alaus išbandyti humusą. Tiesa jis kiek kitoks nei standartiškas - pagardintas saldžiosiomis bulvėmis. Jų malonus saldumas papildė švelnų alų.
1 indelis humuso:
1 saldžioji bulvė apie 200 g svorio
0,5 skardinės avinžinrnių
2 arb. š. tahini (sezamų pastos)*
2 skiltelės česnako
0,5 citrinos sulčių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis aitrios rūkytos paprikos miltalių
druskos
pipirų

Bulvę nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 10-12 minučių, kol suminkštės. Nusunkite ir leiskite ataušti.
Sudėkite virtą saldžiąją bulvę ir likusius ingredientus, išskyrus druską, į rankinio smulkintuvo indą. Sumalkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir dar kartą sumalkite.

*jei neturite tahini, galite naudoti namų alternatyvą - paskrudinkite kelis šaukštus sezamų sausoje keptuvėje ir sumalkite su 1-2 šaukštais sezamų ar paprasto aliejaus. Mano kombainas vien sėklų tokio kiekio nemala, bet sudėjus visus ingredientus humusui, problemos dingsta ir kremas būna vientisas.

Skanaus :)

Įkvėpta Whole living

You Might Also Like

0 comments