mėsainis

Mėsainis su vištiena, pelėsiniu sūriu ir karamelizuotais svogūnais

22:15

 Amerikiečiai šiandien švenčia Liepos 4, Nepriklausomybės atkūrimo dieną, o aš ruošiu mėsainius. Nežinau, ar amerikiečiams jie įtiktų, bet mums patiko labai. Apie mėsainius vis tenka pagalvoti, nes viena draugė prašo idėjų. Tad kodėl gi ne :) o gal patiks ir jai?
Paruošiau per 30 minučių, tad tai buvo greita vakarienė po darbo. Sultingas ir puikiai derančiais skoniais, turbūt mielai gaminčiau kone kasdien. Jei nevalgote svogūnų - keiskite juos kepintais grybais ;)
2 porcijoms reikės:
2 raudonųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
aliejaus kepimui
2 arb. š. cukraus
2 valg. š. balzaminio acto kremo
2 vištienos kumpelių be odos ir kaulo
1 arb. š. itališkų žolelių mišinio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų
2 sumuštinių brioche bandelių
4 valg. š. majonezo
4 riekelių pomidoro
2 riekelių mėlynųjų pelėsių sūrio (naudojau Castello Bleu Burger Blue)

Pradėkite nuo karamelizuotų svogūnų. Įprastai jiems reikia daug laiko, kad atskleistų savo gerą skonį, tad jei galite - ruoškite net prieš dieną. Aš laiko neturėjau (mintis apie burgerius atėjo pakeliui namo), tad teko gaminti greituoju būdu. Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis. Nesvylančiame puode ar keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite svogūnus, kepkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami. Kai ims truputį ruduoti - įpilkite 2-3 šaukštus vandens, pamaišykite, suberkite cukrų. Sumažinkite kaitrą dar truputį ir leiskite troškintis.
Kol svogūnai troškinasi, prieskoniais pagardinkite vištienos kumpelius. Grilio tipo ar paprastoje keptuvėje įkaitinkite apie 1 šaukštą aliejaus, sudėkite kumpelius. Kepkite po 6-7 minutes iš abiejų pusių.
Nepamirškite pamaišyti svogūnų. Po 4-6 minučių troškinimosi įpilkite kreminį balzamo actą, vėl gerai išmaišykite ir šildykite ant mažos kaitros, kad neprisviltų.
Bandeles paskrudinkite pjūviu žemyn sausoje keptuvėje. Plonai aptepkite majonezu.
Iškepus vištienos kepsneliams, dėkite po gabalėlį mėlynųjų pelėsių sūrio, kad aptirptų.
Karamelizuotus svogūnus dėkite ant apatinio sluoksnio, tuomet po 2 pomidorų riekeles, tuomet vištienos kepsnelį su sūriu ir užvožkite kita rieke.

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments