Jamie Oliver

Šokoladinis keksas su šokolado gabaliukais

10:05

Ilgai atrodė, kad nėra įkvėpimo gaminti, o juolab fotografuoti. Bet pagaliau į mano rankas pakliuvo dvi paskutinės Jamie Oliverio knygos ir jaučiu, kad vėl noriu gaminti ir rašyti apie maistą. Smulkmena, bet smagu, nes kalbėti apie maistą vis dar taip pat patinka.
 Taigi, šokoladinis keksas. Nėra nieko geriau lietingą dieną, nei puodelis kavos ir šokoladinis keksas su šokolado gabaliukais. Nebent gali tuo keksu pasidalinti.
Kodėl šis keksas geras? Jį lengva paruošti. Jis šiek tiek geresnis, nes pusė miltų jame yra kokosų ir pilnagrūdžiai kvietiniai miltai. Tai padaro keksą šiek tiek biresniu, tad jei norite, kad jis taip netrupėtų, nedėkite kokosų miltų. Bet man jie taip patinka, kad nesusilaikau ir visur, kur saldėsiams reikia miltų, bent dalį pakeičiu jais.
 Vienam šokoladiniam keksui reikės:
200 g sviesto (minkšto)
200 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
100 g kvietinių miltų
50 g kokosų miltų (naudojau Bionaturalis)
50 g pilno grūdo kvietinių miltų
50 g kakavos (nesumažinto riebumo - tokie Lietuvoje yra Aliejaus, Baiva parduotuvėse arba Alvo Beatos)
1 arb. š. kepimo miltelių
100 g konditerinio juodojo šokolado

Glajui:
100 g konditerinio juodojo šokolado
50 g sviesto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išsukite. Suberkite miltus. Kakavos miltelius užplikykite 50-80 ml verdančio vandens, kad pasidarytų pasta. Sudėkite į indą su kitais ingredientais. Suberkite kepimo miltelius ir vėl gerai išsukite. Šokoladą sukapokite, suberkite į tešlą ir išmaišykite. Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą arba kekso su skyle skardą, kuri būtų patepta sviestu.
Kepkite 45-55 minutes, kol ištrauksite dantų krapštuką sausą.

Glajui ištirpinkite šokoladą ir sviestą kartu, išmaišykite. Pilkite ant atvėsusio pyrago.

Pyragas laikomas sandariai bus skanus 3 dienas.

Skanaus :)

Įkvėpta Jamie Oliver

You Might Also Like

0 comments