kale kopūstas

Lapinio kopūsto (kale) traškučiai

08:28

 Aš labai mėgstu vakarienes, kai nereikia gaminti. Tokias, kur ištrauki kelių rūšių sūrio, kumpio, alyvuogių,  traškių lazdelių ir gardaus aitraus padažo. Vyno taurė prie jų nepakenkia :) Na bet visi turbūt kartais pagalvojam, kad gal Kalėdoms būtų smagu apsivilkti TĄ suknelę, kuri tobulai priglunda... Tad ieškom sveikesnių alternatyvu. Mano istorija kiek kitokia - Lidl tiesiog atsivežė itin gražių lapinių kopūstų. Tokių, kai matai, kad kiekvienas lapelis tobulas. Gal čia man pasisekė, o gal pateko su pirma partija. Tad pirma mintis: traškučiai! Jau teko jų ragauti, tad žinojau jog bus puiku. Į receptą sudėjau viską, ką reiktų žinoti, jog ir jums pavyktų traškūs ir skanūs kale čipsai.
2 skardos naminių traškučių:
500 g lapinio kopūsto (kale)
1 arb. š aliejaus
druskos
pipirų
kitų pasirinktų prieskonių (naudojau džiovintą citriną)

Nuplaukite kopūstą ir gerai išdžiovinkite džiovyklėje. Jei liks šlapių vietų kopūstas pavirs ne traškučiu, o tiesiog susitroškins.
Išplėškite storus sumedėjusius kotus (patogu viena ranka laikyti plonesnę lapo dalį, o kita ranka plėšto kotą.
Sausus lapelius apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Aliejaus turi būti vos vos, kad būtų kur prikibti prieskoniams. Vėl - jei aliejaus bus per daug, ta vieta troškinsis, o ne keps.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
Suberkite į skardą 1 sluoksniu lapelius. Tai svarbu, nes jei bus per storai - vėl vyks troškinimas, o ne kepimas. Užberkite prieskonių, pasklaidykite. Vienu metu kepkite tik vieną skardą. Kepkite 10-15 minučių. Jei pamatėte, kad ruduoja kraštai, o lapelio vidurys vis dar minkštas - sumažinkite kaitrą iki 120 laipsnių ir kepkite dar 5-10 minučių stebėdami.

Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments